Woningbrand door explosie

In een portiekwoning aan de Pieter Stuyvesantweg is vrijdagavond brand uitgebroken door een explosie. Er werd opgeschaald naar middel brand.

Rond half tien werden brandweer Leeuwarden en Marssum gealarmeerd voor een woningbrand. Omdat niet duidelijk was of er nog mensen in de portiekwoning waren, werd opgeschaald naar middel brand. Ook kwamen twee ambulances ter plaatse en werd de traumaheli onderweg gestuurd. Deze werd echter geannuleerd toen deze bijna ter plaatse was.

Meerdere politie eenheden kwamen met spoed ter plaatse en zetten de weg af in beide richtingen. Ook werd met linten een grote afzetting gemaakt om nieuwsgierig publiek op afstand te houden.

De beroeps brandweer van de eerste tankautospuit had de brand al snel onder controle. De brandweer vrijwilligers uit Marssum konden al snel retour kazerne maar moesten eerst een storing in hun tankautospuit oplossen.

Rond 22:00 uur werd het sein brandmeester gegeven. In de woning bleek uiteindelijk niemand meer aanwezig, wel werd er een kat uit de woning gered. In afwachting van de dierenambulance kreeg de kat zuurstof toegediend van een ambulanceverpleegkundige. De kat is later overgedragen aan de dierenambulance.

In de woning is een explosie geweest, de oorzaak hiervan is echter niet bekend. De portiekwoning heeft aanzienlijke schade opgelopen.