Twee auto´s uitgebrand

Vrijdagochtend rond zes uur zijn op twee verschillende locaties in de stad auto’s verwoest door brand. De forensische opsporing doet onderzoek.

Rond kwart voor zes werd brandweer Marssum opgeroepen voor een autobrand in het westen van de stad. In de Gerben Colmjonwei in Westeinde stond een geparkeerde auto in lichterlaaie. De brandweer kon het vuur snel blussen en voorkomen dat het vuur oversloeg naar een bedrijfsbus. Wel liep het busje flinke schade op aan de zijkant. Van de auto bleef weinig over, de voorkant van de rode auto is grotendeels zwart geworden.

De politie kwam ter plaatse en ontdekte een jerrycan met brandstof in de voortuin van een woning tegenover de brand. In afwachting van de forensische opsporing (FO) werden er linten om de jerrycan gespannen. De FO was snel ter plaatse en heeft de jerrycan veiliggesteld.

Nog geen half uur na de melding werd er opnieuw een autobrand gemeld. Rond tien over zes moest brandweer Leeuwarden naar de Duivesteinstraat in de wijk Huizum nabij het MCL. Ook hier bleek een geparkeerde auto in brand te staan. Het vuur was snel geblust maar er kon niet worden voorkomen dat de auto van binnen volledig uitbrandde.

Waarschijnlijk is er bij beide autobranden sprake van brandstichting. Beide auto’s worden later door een berger geborgen.

Foto’s: 112fryslan