Schietpen gevonden in de Marwei

De schietpen die gevonden is in de gevangenis van Leeuwarden lag in een afvalbak. Dat zegt gevangenisdirecteur Gino Tibboel. Een schietpen is een vuurwapen waar je één keer mee kunt schieten.
De bewaker die de pen vond, dacht eerst dat het een echte pen was, maar pakte hem toch uit de afvalbak. Toen viel op dat hij wel heel zwaar was, zegt Tibboel.
“Hij was echt goed gemaakt, en zag eruit als een gewone pen. Het leek alsof je er mee kon schrijven, maar als je goed keek zag je een veertje zitten waarmee je kon vuren.”
Een kogel is niet gevonden, ook al hebben specialisten daar wel naar gezocht. “De hele afdeling is over de kop gegooid, er is een dag lang gezocht, maar we hebben niets gevonden. Daarmee was de actie afgerond.”
Niet de hele gevangenis is doorzocht, zegt Tibboel. “Dan hadden we anderhalve week moeten zoeken. Het is een afweging tussen orde en rust aan de ene kant, en veiligheid aan de andere kant.”
Het is nog niet duidelijk hoe het wapen de gevangenis in kon komen, zegt de directeur. “Dat gaan we nu onderzoeken, maar de kans bestaat dat we er nooit achter komen. Degene die hem had zal wel niet bij mij aankloppen om dat te bekennen.”
Bron: Omrop Fryslan