Politie waarschuwt voor babbeltruc

In de afgelopen weken zijn er meerdere meldingen binnengekregen van situaties waarbij een babbeltruc werd toegepast. Door het toepassen van deze babbeltruc verlaten de daders vaak woningen met een grote buit.

Op zaterdag 30 september kreeg de politie in Leeuwarden een melding dat er een man middels een babbeltruc de woning van melder was binnengelaten. Melder die erg op leeftijd vertelde agenten dat er omstreeks 17.00 uur bij haar werd aangebeld door een onbekende man. De man stelde zich voor en vertelde dat hij een boek aan het schrijven was over de oorlog. De onbekende man wilde graag dit boek aan melder in de woning laten zien en lezen. Melder liet de man binnen in haar woning en ging verder met hem in gesprek. Vervolgens vroeg de man aan de melder of hij naar het toilet mocht. De man heeft in de tussentijd een geldbedrag uit de portemonnee van melder weggenomen. De man is ongeveer 20 minuten in de woning geweest.

Politie wilt u erop attenderen dat daders vaak gebruik maken van een babbeltruc.
Geef daarom nooit uw pinpas en/of pincode aan iemand
Doe niet zomaar de deur voor iedereen open, kijk eerst door het raam of deurspion wie er voor u deur staat. Vertrouwt u het niet? Laat de deur dicht.

Bent u slachtoffer van een babbeltruc en de dader is verdwenen? Bel dan met de politie op nummer 0900-8844. Is de dader nog in de buurt? Dan belt u met 112. #PolLWD