Persoon schiet met vuurwapen op de Archipelweg

Zaterdagochtend omstreeks tien voor zeven was er bij de meldkamer een melding van een schietpartij op de Archipelweg binnengekomen.

Volgens getuigen was er even voor zeven uur vanmorgen veel geschreeuw, meerdere mensen hadden ruzie op straat. Een van de aanwezigen pakte een pistool en schoot er mee. Agenten in zware vesten kwamen ter plaatse en direct werd er een onderzoek gestart op de plaats van het incident. Er werd met meerdere wagens in de omgeving gezocht naar een dader. Ondertussen is het gebied groots afgezet met linten. De recherche zal ter plaatse komen om verder onderzoek te verrichten. Op straat is één of meerdere kogelhulzen aangetroffen. Voor zover bekend zijn er geen personen gewond geraakt.

 

in de loop van de ochtend is er een verdachte aangehouden in Leeuwarden. Het gaat om een 35-jarige man. Hij wordt verhoord en zijn betrokkenheid bij het schietincident wordt onderzocht. Uit onderzoek moet blijken wat de aanleiding is geweest en wat zich precies heeft afgespeeld aan de Archipelweg.