Mogelijk schietpartij in Vlietzone

Dinsdagavond heeft er mogelijk een schietpartij plaatsgevonden in de M.H. Trompstraat.

De politie kwam met meerdere eenheden ter plaatse. direct werd de straat afgezet met linten en zijn de agenten begonnen met onderzoek en verklaringen opnemen van buurtbewoners. Een ambulance kwam met spoed ter plaatse omdat er een jongeman gewond op straat zat. Ambulancepersoneel heeft de man geholpen aan zijn verwondingen en meegenomen naar het MCL, een politieagente reed mee. Tijdens het zoeken in de omgeving vond een agent een schoudertasje, deze heeft hij meegenomen naar het plaats delict en neergelegd. De politiehelikopter kwam vanaf Amsterdam naar Leeuwarden om mee te zoeken naar de daders na een paar keer rondjes hebben gevlogen zijn ze weer vertrokken. Ondertussen was de recherche en de hondengeleider gekomen om het tasjes te onderzoeken hier troffen hun het vuurwapen aan en is deze meteen veiliggesteld. Ook vonden ze meerdere persoonlijke bezittingen aan van de mogelijke dader. De politie is nog bezig met het onderzoek.

 

burgernetactie

Ivm een schietincident aan de Trompstraat zoeken wij een man, draagt een bruine pet met een “F” op de voorzijde. Daarover een donkere capuchon. Verder een lichte broek en witte Jordans met grijs accent. Overige kenmerken niet bekend. Was in gezelschap van 2 anderen. Daarvan geen signalement bekend. Bij aantreffen niet zelf optreden.”

 

UPDATE:

Politieonderzoek dat gelijk is gestart, leidde diezelfde avond naar een verdachte. Deze 20-jarige man uit Leeuwarden zit vast en wordt verhoord. De politie is nog op zoek naar meerdere verdachten, die mogelijk een rol hebben gespeeld in dit incident.