Meerdere boete’s uitgedeelt bij ongeval

Agenten hebben zaterdag aan het eind van de middag meerdere bekeuringen uitgeschreven voor het negeren van een afzetting bij een ongeval op de Tijnjedyk.

Een oudere man was met zijn auto tegen een betonnen plantenbak gebotst. Door onoplettendheid ging het mis toen de automobilist vanuit een zijstraat de Tijnjedyk opreed, bij het maken van de bocht zag hij te laat dat er een wegversmalling was.

De politie stuitte toevallig op het ongeval en liet een ambulance ter plaatse komen omdat de bejaarde passagier wat last had door de gordel. Na controle door ambulancepersoneel zijn beide inzittenden van de auto per ambulance naar huis gebracht.

De auto blokkeerde de weg voor het doorgaande verkeer maar kon op geen enkele manier aan de kant gehaald worden. Door de aanrijding was de auto ook niet aan de kant te duwen. Daarom sloot de politie de Tijnjedyk af met pionnen vanaf het parkeerterrein van de AH XL. Meerdere automobilisten hadden lak aan de pionnen en gingen eromheen. Zij werden door de agenten op de bon geslingerd voor het negeren van de afzetting.

Rond zes uur in de avond kon een berger de auto ophijsen en bergen, waarna de weg weer open kon voor verkeer.

foto’s: 112fryslan