Grote brand in binnenstad

Dinsdagmiddag werd er brand gemeld bij de C&A. Vanwege de oude panden werd uit voorzorg al snel opgeschaald naar grote brand.

De brandweer en politie gingen met spoed ter plaatse aan zowel de kant van het Ruiterskwartier als de Nieuwestad. De meldkamer schaalde op naar grote brand.Omdat het niet duidelijk was waar de eventuele brand zich zou bevinden, kwam brandweer Stiens ook ter plaatse.

Brandweerlieden gingen op diverse plekken op zoek naar de oorzaak van de brandlucht, via de Nieuwestad zijde konden ze via een winkel/appartement op een dak naast de C&A komen. Ook werd de hoogwerker opgesteld ter hoogte van restaurant de Burgermeester van Napels. Uiteindelijk werd de oorzaak gevonden in een afvoerkanaal van het restaurant, nadat deze geveegd was nam de rookontwikkeling af. Stichting Salvage is ingeschakeld om de eigenaar van het restaurant te ondersteunen bij de afhandeling van de eventuele schade.

Een agent is onderweg naar het incident gewond geraakt, hij is door ambulancepersoneel bij het incident behandeld en vervolgens naar het MCL gebracht. De agent zou met zijn fiets onderuit zijn gegaan.