Criminaliteits Interventiegroep doet instap in een woning aan de Marijkestraat

Op donderdag 28 september rond 07.15 uur werd er door de Criminaliteits Interventiegroep (CIG) een instap gedaan in een woning aan de Marijkestraat te Leeuwarden. Al langere tijd waren er meerdere klachten vanuit buurtbewoners en Meld Misdaad Anoniem bij de wijkagent terecht gekomen. De klachten bestonden onder andere uit geluidsoverlast en drugs gerelateerde overlast.
Uit observaties door het CIG en informatie vanuit de wijkagent werd geconstateerd dat er veel aanloop was naar en van de woning door bekende drugsgebruikers.
In de woning werd een hoeveelheid, vermoedelijk, heroïne, cocaïne/crack en een vuurwapen aangetroffen. Alle goederen zijn inbeslaggenomen en de aanwezige personen in de woning zijn aangehouden. De verdachten, in de leeftijd van 40, 50 en 57 jaar oud, zijn allen woonachtig in de gemeente Leeuwarden.
Ook werd in de woning een gestolen elektrische fiets aangetroffen, de fiets is ook in beslag genomen en is inmiddels weer bij de rechtmatige eigenaar. De zaak is in onderzoek.
Bron: Politie Leeuwarden