Brandweerlieden zetten weg af vanwege een ongeval

De brandweerlieden van de Hoofdpost hebben maandagmiddag tijdens de avondspits een deel van de Archipelweg afgezet vanwege een ongeval.

Rond vijf uur vond er op de Archipelweg achter het Cambuur stadion een aanrijding plaats tussen een auto en een busje. De automobilist van de personenauto draaide vanaf de ventweg de rijbaan op, de bestuurder van het busje zag de auto te laat en kon een aanrijding niet meer voorkomen. De brandweerlieden stuitte op het ongeval in afwachting van de politie sloten zij met hun voertuigen de Archipelweg af tussen de Egelantierstraat en de Insulindestraat. Verkeer werd door de brandweerlieden over de ventweg geleid.

Rond half zes kwam de politie ter plaatse voor de afhandeling van het ongeval. De afzetting werd door de politie overgenomen waarna de brandweer eindelijk naar de kazerne kon. Een aantal automobilisten negeerden de afzetting en werden ter hoogte van het ongeval door de agenten teruggestuurd naar de rotonde.

Rond kwart voor zes kon een berger beide voertuigen bergen. Het verkeer ondervond gedurende de afhandeling van het ongeval enige tijd hinder. Bij het ongeval is niemand gewond geraakt.

 

fotos: 112fryslan