Automobilist gewond na ongeval

Een automobilist is woensdagmiddag gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval bij de Aldlansdyk. Het ongeval gebeurde rond kwart over twee.

Een automobilist reed over de Aldlansdyk richting De Hemrik toen het door onbekende oorzaak misging. Bij de afslag naar de Coronaweg / Geminiweg ramde de jongeman met zijn auto een lantaarnpaal, schoot over een vluchtheuvel, fietspad en kwam met een klap tot stilstand tegen een laag hekwerk.

Politie en ambulance kwamen met spoed ter plaatse om hulp te verlenen aan de automobilist. Zij riepen de hulp in van de brandweer om zichtschermen te plaatsen, deze kwam dan ook met spoed ter plaatse. Naast het plaatsen van zichtschermen heeft de brandweer het ambulancepersoneel geholpen met het slachtoffer en het veiligstellen van de auto.
Het slachtoffer is behandeld door ambulancepersoneel en vervolgens per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

De politie sloot de afslag van de Aldlansdyk af voor verkeer en ook het fietspad werd afgesloten zodat hulpdiensten hun werk konden doen. Een aanrijdingsselecteur is ter plaatse gekomen om de toedracht van het ongeval te onderzoeken. De lantaarnpaal die in eerste instantie nog scheef hing, viel tijdens de afhandeling van het ongeval om en mistte nog net het verkeer op de Aldlansdyk.
Een berger heeft de zwaar beschadigde auto geborgen

foto’s: 112fryslan