Aanhoudingen na bekerwedstrijd SC Cambuur – NEC

Na afloop van de bekerwedstrijd Cambuur-NEC op dinsdagavond is het onrustig geweest in de omgeving van het stadion. De politie heeft zes aanhoudingen verricht.

 

Tijdens de tweede helft en in de verlenging verzamelden steeds meer mensen zich buiten het stadion. Op meerdere plekken werd vuurwerk afgestoken. Na de voetbalwedstrijd bleef een grote groep mensen langere tijd in de omgeving van het stadion. Zo’n honderd personen verzamelden zich langs de route waar de supporters van de bezoekende club langs zouden rijden om huiswaarts te keren. Er werd onder meer vuurwerk afgestoken en er werden stoeptegels uit de grond gehaald en kapot gegooid.

Stenen en flessen richting agenten
De politie heeft deze groepen op afstand van de bus route gehouden. Uiteindelijk is besloten de route te wijzigen. Hierdoor kon de bezoekende club het stadiongebied veilig verlaten. Nadat dat de bezoekers richting de snelweg waren vertrokken, keerde een deel van de omstanders zich tegen de aanwezige politiemensen. De overlastgevende groep verplaatste zich door de Ahornstraat in de richting van de Beukenstraat. Zij gooiden onder meer met stukgeslagen stoeptegels en flessen in de richting van politiemensen en een politiebus. Deze vorm van agressie en geweld wordt niet getolereerd.

Aanhoudingen openlijke geweldpleging en overtreden gebiedsverbod
Vijf personen konden door de politie uit de groep worden gehaald. Zij zijn aangehouden voor openlijke geweldpleging. Het gaat om drie mannen uit Leeuwarden (twee 19-jarigen en een 18-jarige) en twee minderjarige jongens uit Leeuwarden en Joure. Zij zijn na verhoor heengezonden maar blijven nog wel verdachte in het onderzoek dat door de politie is ingesteld. Ook een 33-jarige man uit Leeuwarden is deze avond aangehouden. Hij overtrad het gebiedsverbod dat door de burgemeester aan hem was opgelegd.

Was u getuige van de onrust rondom het stadion en heeft u informatie die de politie kan helpen in het onderzoek? Of heeft u foto’s of video’s gemaakt waarop strafbare feiten te zien zijn? Deel deze met de politie. Neem contact met ons op door te bellen met 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.